Jakość premiksów
Czym powinna charakteryzować się dobra pasza dla prosiąt?
(Nie) bezpieczna padlina
EKONOMIA
|
12
|
Struktura produkcji odpowiedzią na zmiany warunków zewnętrznych
|
M. Kozera-Kowalska
|
WYDARZENIA
|
15
|
Mazurskie AGRO SHOW
|
E. Zyskowska
|
16
|
Konferencja w Bronisławowie
|
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
18
|
Wielkie fermy trzody w Chinach korzystają z planu subsydiowania
|
|
HODOWLA
|
22
|
Co zamiast produkcji świń
|
A. Hammermeister
|
23
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski,M. Tyra, M. Marciniak
|
25
|
Wyniki oceny użytkowości świń ras rodzimych – rasy złotnickie
|
M. Szyndler-Nędza i wsp.
|
ŻYWIENIE
|
30
|
Wpływ technologii produkcji mieszanek paszowych na efektywność tuczu – granulowanie
|
K. Lipiński
|
34
|
Czym powinna charakteryzować się dobra pasza dla prosiąt?
|
P. Nowak
|
41
|
Korzyści dla zdrowia przewodu pokarmowego prosiąt wynikające ze stosowania kwasów organicznych
|
H. Hall
|
44
|
Jakość premiksów
|
M. Soszka
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
49
|
Świnia – nieodłączny towarzysz człowieka
|
A. Magiera, C. Klocek
|
REPORTAŻ
|
52
|
Świnie i Manufaktura
|
M. Gasiński
|
55
|
Chcesz mieć Meksyk w Polsce – Wielki Holender ci pomoże!
|
P. Włódarczak
|
60
|
Opłacalna i bezpieczna produkcja świń w gospodarstwie państwa Biskupskich
|
|
TECHNIKA
|
62
|
Pompa ciepła w chlewni – plusy i minusy
|
W. Wardal
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
69
|
(Nie) bezpieczna padlina
|
P. Kołodziejczyk
|
WETERYNARIA
|
72
|
Wpływ warunków środowiskowych na zdrowie i śmiertelność świń
|
Z. Pejsak
|
76
|
Mykotoksyny w produkcji trzody chlewnej
|
P. Wróbel
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
7
|
Z KRAJU
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
11
|
WIEPRZOAWIN NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
20,51
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
65
|
ZE ŚWIATA
|
82
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|