Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

terraexim

agrotechnik


cenyrolnicze

 zuromin


polnet

 

Rolnik polityczny, rolnik ekonomiczny

 Zagrożenia zawiązane z występowaniem mykotoksyn (cz. 1)

 Nowy wariant szczepu wirusa zespołu rozrodczo-oddechowego PRRSV 1-4-4 L1C – niedoceniane zagrożenie w hodowli trzody chlewnej w Europie

 

EKONOMIA

12

Rolnik polityczny, rolnik ekonomiczny

M. Kozera-Kowalska

HODOWLA

15

Jubileusz najstarszej polskiej rasy świń

A. Hammermeister

17

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS

M. Marciniak, M. Tyra

ORGANIZACJA PRODUKCJI

19

Czynniki wpływające na przeżywalność prosiąt w okresie laktacji

P. Nowak

24

Skutecznie wyeliminuj obgryzanie ogonów u świń, aby poprawić wydajność stada

N. Kemper

ŻYWIENIE

30

Efektywność dodatków ziołowych w żywieniu prosiąt

K. Lipiński

34

Surowce i preparaty białkowe stosowane w żywieniu świń (cz. 5)

M. Soszka

41

Zero tlenku cynku: kompleksowe podejście do wyzwania związanego ze zdrowiem jelit prosiąt

R. Barea

44

Zagrożenia zawiązane z występowaniem mykotoksyn (cz. 1)

M. Soszka

TECHNIKA

49

Architektura kreślona technologią (cz. XXIX)

R. Hübner

53

Wyposażenie techniczne sektora rozrodu

W. Wardal

58

Pompy i mieszadła do gnojowicy

L. Tupalski

62

I Ty możesz zostać prosumentem, czyli słońce nad świniami

P. Włódarczak

REPORTAŻ

65

Optymalizacja kluczem do osiągnięcia najlepszych wyników

 

WETERYNARIA

69

Co zrobić, by skutecznie ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji prosiąt i tuczników

Z. Pejsak

74

Nowy wariant szczepu wirusa zespołu rozrodczo-oddechowego PRRSV 1-4-4 L1C

G. Woźniakowski

77

Czynniki ryzyka zakażenia bakterią Clostridium difficile u świń

P. Arruda, B. Arruda

 

5

NOTOWANIA

7

Z KRAJU

10

KONTAKT Z CZYTELNIKIEM

11

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

67

ZE ŚWIATA

 

 

 

 

 

Bieżący numer

Sklepik internetowy