O niewygodnych tematach najlepiej nie rozmawiać…
Czy poza poekstrakcyjną śrutą sojową są jakieś roślinne komponenty białkowe warte uwagi?
Komu opłaca się zrównoważona produkcja trzody chlewnej
EKONOMIA
|
12
|
O niewygodnych tematach najlepiej nie rozmawiać…
|
M. Kozera-Kowalska
|
HODOWLA
|
16
|
Inbred jako zagrożenie wynikające ze spadku populacji świń
|
R. Kaźmierczak
|
17
|
Wyniki oceny knurków i loszek w programach hodowlanych POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
ŻYWIENIE
|
19
|
Nasiona rzepaku w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
23
|
Sukces stada loch zaczyna się od ich odporności na warunki zewnętrzne
|
S. Langer
|
26
|
Jak zapobiegać występowaniu i skutkom obecności mykotoksyn
|
M. Soszka
|
33
|
Czy poza poekstrakcyjną śrutą sojową są jakieś roślinne komponenty białkowe warte uwagi?
|
P. Nowak
|
REPORTAŻ
|
39
|
Pocztówki z Irlandii, czyli short of people
|
P. Włódarczak
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
43
|
Tropami świniowatych – propozycje jesiennych wędrówek
|
C. Klocek, M. Basiaga
|
TECHNIKA
|
52
|
Wozy asenizacyjne i rozlewanie gnojowicy
|
W. Wardal
|
WETERYNARIA
|
56
|
Komu opłaca się zrównoważona produkcja trzody chlewnej? |
Z. Pejsak
|
62
|
Biegunki u prosiąt neonatalnych
|
G. Woźniakowski
|
66
|
Czy wirus choroby Aujeszkyego może stanowić zagrożenie dla człowieka?
|
W. Szweda, A. Szczerba-Turek
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
46
|
ZE ŚWIATA
|
|