Co się dzieje z polską polityką rolną?
Nasiona soi w żywieniu świń
Zakażenia wirusowe – ważna przyczyna strat w rozrodzie świń
EKONOMIA
|
12
|
Kłopoty z polską polityką rolną
|
M. Kozera-Kowalska
|
15
|
Sytuacja na rynku trzodowym, nastroje i obawy
|
M. Soszka
|
WYDARZENIA
|
19
|
V Kujawskie Spotkanie Paszowe
|
|
HODOWLA
|
21
|
Wyniki oceny wartości użytkowej trzody chlewnej za 2022 r.
|
R. Kaźmierczak i wsp.
|
23
|
Wyniki oceny knurków i loszek w programach hodowlanych POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
ROZRÓD
|
25
|
Remont stada – o co w tym właściwie chodzi?
|
E. Kucharska
|
ŻYWIENIE
|
29
|
Nasiona soi w żywieniu świń |
K. Lipiński
|
33
|
B-Noov®: Pierwszy kwas masłowy pochodzenia naturalnego wspomagający zdrowie jelit
|
E. Gonzalo i wsp.
|
36
|
Białko i jego jakość w żywieniu świń (cz. II)
|
M. Soszka
|
42
|
Agresja u świń i jak jej zapobiegać
|
M. Wróbel
|
45
|
Naturalne czy syntetyczne dodatki paszowe dla tuczników?
|
D. Łodyga, M. Kasprowicz-Potocka
|
50
|
Mycotoxin Survey – raport dotyczący skażenia pasz i materiałów paszowych – Polska 2022 r.
|
A. Nowak, A. Bzorski
|
55
|
Alfa-monoglicerydy – mniej antybiotyków i tlenku cynku w żywieniu prosiąt odsadzonych
|
R. Burek
|
WETERYNARIA
|
60
|
Zakażenia wirusowe – ważna przyczyna strat w rozrodzie świń
|
Z. Pejsak
|
67
|
Zmiany w przebiegu epizoocji ASF w Europie. Czy jesteśmy na początku samoczynnej eradykacji choroby?
|
G. Woźniakowski
|
71
|
Sytuacja epizootyczna w zakresie choroby Aujeszkyego u świń po 15 latach realizacji programu zwalczania w Polsce (cz. 1)
|
W. Szweda
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
7
|
Z KRAJU
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
58
|
ZE ŚWIATA
|