Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!


terraexim


cenyrolnicze

 zuromin


polnet




Wzrost ubojów trzody chlewnej we Francji

W pierwszym kwartale br. liczba ubojów trzody chlewnej we francuskich rzeźniach wzrosła o 2,4% w skali roku do 6,2 mln szt. W marcu br. skierowano na rzeź o 6% więcej świń niż przed rokiem. Średnia waga ubojowa w pierwszych trzech miesiącach tego roku wyniosła 82,9 kg i była o 0,7% wyższa niż rok wcześniej. Spożycie wieprzowiny we Francji wzrosło w tym czasie o 1,4%. Wielkość importu nie uległa zmianie w skali roku, a eksport zwiększył się o 1%. Francja wysyła coraz więcej wieprzowiny do krajów azjatyckich.

 

Źródło: FAMMU/FAPA na podst. Pig Progress z dn. 07.05.15

Bieżący numer

Sklepik internetowy