
Wojna na Ukrainie – zmiany na światowym rynku żywności
Znaczenie zakwaszaczy (cz. 2)
Dlaczego i w jaki sposób musimy ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji świń
EKONOMIA
|
12
|
Wojna na Ukrainie – zmiany na światowym rynku żywności
|
M. Kozera-Kowalska
|
HODOWLA
|
15
|
Z posiedzenia Grupy Roboczej Wieprzowina
|
K. Capecka
|
16
|
Wyniki oceny knurków i loszek w programach hodowlanych POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
ŻYWIENIE
|
18
|
Wybrane surowce dietetyczne i prozdrowotne w żywieniu świń
|
K. Lipiński, M. Mazur-Kuśnirek
|
22
|
Znaczenie zakwaszaczy (Cz. 2)
|
M. Soszka
|
27
|
„Napój życia” dla prosiąt
|
P. Nowak
|
32
|
Produkcja prosiąt bez tlenku cynku
|
M. Bochenek
|
36
|
FCR – kolejny mit w produkcji trzody, czyli zjeść czy jeść?
|
P. Włódarczak
|
TECHNIKA
|
40
|
Lokalne bezpieczeństwo energetyczne
|
L. Tupalski
|
45
|
Nowe technologie w Big Dutchman. SYSTEMY CHŁODZENIA
|
|
46
|
Czy na pewno wszystko wiemy o gnojowicy?
|
R. Szulc
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
53
|
Wybrane surowce dietetyczne i prozdrowotne w żywieniu świń
|
K. Maciorowska
|
WETERYNARIA
|
57
|
Dlaczego i w jaki sposób musimy ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji świń
|
Z. Pejsak
|
62
|
Najczęstsze przyczyny zaburzeń układu pokarmowego u prosiąt
|
G. Woźniakowski
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
7
|
Z KRAJU
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
51
|
ZE ŚWIATA
|