Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

terraexim

agrotechnik


cenyrolnicze

 zuromin


polnet

 

 Surowce i preparaty białkowe stosowane w żywieniu świń (cz. 3)

 

 Kanibalizm – problem ciągle aktualny

 

 Adenomatoza – enteropatia o różnych obliczach

 

EKONOMIA

12

Ekologia, ekologizacja – dla kogo dobra?

M. Kozera-Kowalska

HODOWLA

17

Stawiamy na dobrych specjalistów!

 

18

Stan hodowli świń w Polsce

A. Hammermeister

19

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS

M. Marciniak,
M. Tyra

WIEPRZOWINA

21

Rasa puławska przyszłością dla hodowli i produkcji tradycyjnej

M. Szyndler-Nędza

ORGANIZACJA PRODUKCJI

22

P/S/Y – wiarygodny wskaźnik efektywności czy fetysz?

P. Włódarczak

ŻYWIENIE

26

Znaczenie włókna w żywieniu prosiąt

K. Lipiński

30

Skuteczne narzędzie zmniejszające ryzyko szkodliwego działania deoksyniwalenolu (DON)

M. Bochenek,
C. Becker

33

Znaczenie kwasów organicznych i nieorganicznych oraz ich soli w żywieniu trzody chlewnej

P. Nowak

41

Moc probiotyków drożdżowych w walce ze stresem cieplnym u świń

N. Poulsen,
Ł. Lewandowski

44

Surowce i preparaty białkowe stosowane w żywieniu świń (cz. 3)

M. Soszka

48

W jaki sposób fitogeniczne dodatki paszowe wnoszą wartość dodaną dla producentów pasz i integratorów

A. Tacconi

REPORTAŻ

51

Złotnicka pstra – potencjał rodzimej rasy

I. Majer-Kleina

TECHNIKA

56

Architektura kreślona technologią (cz. XXVI)

R. Hübner

61

Sterowniki mikroklimatu w chlewni

W. Wardal

HIGIENA W CHLEWNI

64

Bolimuszka kleparka i jej zwalczanie

S. Ignatowicz

WETERYNARIA

69

Zasady ochrony zdrowia świń w tuczarniach

Z. Pejsak

74

Narzędzia immunoinformatyczne jako element strategii w kontroli wirusa PCV2 na fermie

A. Mańka

77

Podstawowe badania laboratoryjne wykorzystywane w stadach trzody chlewnej

N. Sobczak-Zuzaniuk

80

Kanibalizm – problem ciągle aktualny

K. Sieradzki

83(84)

Adenomatoza – enteropatia o różnych obliczach

J. Wojciechowski

 

5

NOTOWANIA

 

7

Z KRAJU

 

10

KONTAKT Z CZYTELNIKIEM

 

11

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

 

16

WOKÓŁ ŚWINI

 

54

ZE ŚWIATA

 

 

 

 

Bieżący numer

Sklepik internetowy