Badania surowców paszowych i pasz cz. 2
Wybrane techniki redukcji uciążliwości środowiskowych wynikających z produkcji zwierzęcej
Odstępstwo od badań laboratoryjnych świń w kierunku ASF – przegląd nowych wytycznych
EKONOMIA
|
12
|
Cudze chwalicie, swego nie znacie…
|
M. Kozera-Kowalska, J.Uglis
|
16
|
Rynek nieruchomości rolnych w Polsce – dzierżawa
|
B. Pepliński
|
HODOWLA
|
18
|
Dlaczego warto zadbać o świadectwa zootechniczne?
|
A. Hammermeister
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
21
|
Gdzie jest szczęśliwa świnia od babci Zosi?
|
P. Włódarczak
|
ROZRÓD
|
24
|
Ocena nasienia knurów cz. 2
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
26
|
Śruta poekstrakcyjna i makuch rzepakowy w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
31
|
10 zasad zarządzania stadem gwarantujących sukces w hodowli trzody chlewnej
|
A. Urbańczyk
|
35
|
Jakie założenia żywienia tuczników są najbardziej efektywne i optymalne? cz. 1
|
P. Nowak
|
40
|
Probiotyki jako narzędzie do poprawy produkcyjności loch
|
M. Bochenek
|
43
|
Badania surowców paszowych i pasz cz. 2
|
M. Soszka
|
47
|
Korzyści z obniżenia poziomu białka
|
M. Wróbel, J. Repsholt
|
50
|
Zboża, podstawowy surowiec paszowy
|
M. Kasprowicz-Potocka,
M. Krawczyk
|
TECHNIKA
|
58
|
Architektura kreślona technologią (cz. XVII)
|
R. Hübner
|
63
|
Wybrane techniki redukcji uciążliwości środowiskowych wynikających z produkcji zwierzęcej
|
W. Wardal
|
67
|
Komputerowe systemy zarządzania mikroklimatem
|
L. Tupalski
|
71
|
Energooszczędność i dobrostan zwierząt
|
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
76
|
Odstępstwo od badań laboratoryjnych świń w kierunku ASF – przegląd nowych wytycznych
|
K. Krasicka-Maciorowska,
B. Vest
|
WETERYNARIA
|
82
|
Zmiany skórne u loch – efekt katabolizmu laktacyjnego
|
P. Kołodziejczyk, A. Kołodziejczyk
|
88
|
Promienica
|
Z. Pejsak
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
73
|
ZE ŚWIATA
|
|