EKONOMIA
|
12
|
Co nie tak z tą strategią?
|
M. Kozera-Kowalska
|
17
|
Program restrukturyzacji ferm trzody chlewnej w dobie kryzysu i pandemii
|
W. Kaldyk
|
18
|
Rynek nieruchomości rolnych w Polsce – kupno-sprzedaż
|
B. Pepliński
|
HODOWLA
|
21
|
Rasa puławska – możliwe dalsze wsparcie
|
A. Hammermeister
|
22
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
24
|
Rasy złotnickie w hodowli zachowawczej
|
K. Szulc
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
27
|
Każde prosię na wagę złota
|
D. Telus, R. Burek
|
ROZRÓD
|
31
|
Ocena nasienia knurów cz. 1
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
33
|
Wpływ dodatków ziołowych na status zdrowotny świń
|
K. Lipiński
|
38
|
Ocena in vitro B.I.O.Tox Activ8 – preparatu wiążącego mikotoksyny o szerokim spektrum działania u trzody chlewnej
|
M. Bochenek, M. Hinrichs
|
41
|
Mikrobiom układu pokarmowego trzody chlewnej oraz czynniki wpływające na jego modulacje
|
P. Nowak
|
48
|
Czy fitogeniczne dodatki paszowe mogą zastąpić antybiotykowe stymulatory wzrostu?
|
M. Zaunschirm
|
51
|
Badania surowców paszowych i pasz cz. 1
|
M. Soszka
|
57
|
Pasze linii XP Primary Diets – nowa alternatywa
|
A. Wierzba
|
60
|
Pasuje jak rzepak do strączka…
|
M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska-Zakrzewska, A. Zmudzińska
|
REPORTAŻ
|
65
|
Bieżąca sytuacja producentów, aktualne problemy
|
M. Soszka
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
72
|
Świnie i liczby
|
P. Włódarczak
|
TECHNIKA
|
75
|
Architektura kreślona technologią (cz. XVI)
|
R. Hübner
|
80
|
Ograniczenie emisji pyłu i hałasu w technikach pozbiorowej obróbki ziarna
|
W. Wardal
|
83
|
Czym kierować się przy zakupie suszarni?
|
W. Bartoszyński
|
87
|
Wentylatory do budynków inwentarskich
|
L. Tupalski
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
92
|
Zwalczanie much nie jest łatwe
|
S. Ignatowicz
|
98
|
Bioasekuracja w praktyce – czyli jak być bezpiecznym nie przesadzając z procedurami
|
K. Krasicka-Maciorowska, B. Vest
|
WETERYNARIA
|
103
|
App – groźny przeciwnik
|
P. Kołodziejczyk, A. Kołodziejczyk
|
108
|
Przeżywalność wirusa ASF w paszy oraz w gnojowicy
|
Z. Pejsak
|
113
|
Techniki laboratoryjne stosowane w diagnostyce chorób świń
|
N. Sobczak-Zuzaniuk
|
117
|
Tak łatwe jak wypicie wody – innowacyjne metody szczepienia przeciwko adenomatozie
|
M. Tarasiuk
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
7
|
Z KRAJU
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
47,102
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
69
|
ZE ŚWIATA
|