Sterowanie w systemach wentylacji
Znaczenie zakwaszaczy w żywieniu prosiąt
Zakażenia koronawirusowe – problem rozwiązywany przez lekarzy weterynarii i producentów zwierząt od dziesięcioleci
EKONOMIA
|
12
|
Co po pandemii?
|
M. Kozera-Kowalska
|
HODOWLA
|
16
|
Efekty pracy hodowlanej „POLSUS”
|
A. Hammermeister
|
17
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
20
|
Stres cieplny – strata, na którą nie możemy sobie pozwolić
|
R. Burek
|
ŻYWIENIE
|
25
|
Znaczenie zakwaszaczy w żywieniu prosiąt
|
K. Lipiński
|
32
|
Produkty z krwi jako interesujący element bazy paszowej w żywieniu świń
|
P. Nowak
|
38
|
Włókno i jego znaczenie w bilansowaniu mieszanek paszowych i dawek pokarmowych dla świń cz. 3
|
M. Soszka
|
46
|
Ocena opłacalności produkcji prosiąt jest możliwa tylko wtedy, gdy liczone są koszty
|
P. Siejak
|
REPORTAŻ
|
52
|
Hodowcy ze Szczepankowa
|
M. Gasiński
|
TECHNIKA
|
55
|
Redukcja emisji gazów cieplarnianych, amoniaku oraz stężenia odorów z chlewni
|
W. Wardal
|
60
|
Sterowanie w systemach wentylacji
|
L. Tupalski
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
65
|
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
|
K. Krasicka-Maciorowska,
B. Vest
|
WETERYNARIA
|
71
|
Kulawizny
|
P. Kołodziejczyk,
A. Kołodziejczyk
|
75
|
Zakażenia koronawirusowe – problem rozwiązywany przez lekarzy weterynarii i producentów zwierząt od dziesięcioleci
|
Z. Pejsak
|
81
|
Szczepienie przeciwko adenomatozie – dlaczego to dobra inwestycja?
|
M. Tarasiuk
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
19
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
50
|
ZE ŚWIATA
|
|