sd
Istota stosowania surowców mlecznych w żywieniu trzody chlewnej
Monitoring serologiczny – element oceny statusu zdrowotnego stada
Covid-19 a rynki rolne
EKONOMIA
|
12
|
Między problemem a problemem...
|
M. Kozera-Kowalska
|
15
|
Covid-19 a rynki rolne
|
B. Pepliński
|
HODOWLA
|
19
|
Byliśmy w Brukseli, czyli wideokonferencja członków Copa i Cogeca
|
P. Kołodziejczyk
|
20
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
22
|
Analiza danych produkcyjnych podstawą biznesowego podejścia do produkcji trzody chlewnej
|
D. Telus, R. Burek
|
ROZRÓD
|
26
|
Nasienie knurów - kupować czy produkować? - cz. 2
|
M. Gasiński
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
30
|
Świnie mieszańce, hybrydy, chimery i inne…
|
C. Klocek, A. Magiera, W. Penar
|
ŻYWIENIE
|
32
|
Żyto w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
38
|
Czy zarządzasz ryzykiem skażenia endotoksynami?
|
S. Choi, M. Muccio
|
41
|
Istota stosowania surowców mlecznych w żywieniu trzody chlewnej
|
P. Nowak
|
45
|
Włókno i jego znaczenie w bilansowaniu mieszanek paszowych i dawek pokarmowych dla świń cz. 2
|
M. Soszka
|
TECHNIKA
|
50
|
Okna i drzwi w chlewni
|
W. Wardal
|
WETERYNARIA
|
56
|
Kał – niedoceniane źródło informacji
|
N. Sobczak-Zuzaniuk
|
59
|
Monitoring serologiczny – element oceny statusu zdrowotnego stada
|
P. Kołodziejczyk, A. Kołodziejczyk
|
64
|
Bioasekuracja – dezynfekcja jako główny element ochrony stad przed chorobami, w tym przed ASF. Część II
|
Z. Pejsak
|
73
|
Adenomatoza to problem, który nie zawsze widać na pierwszy rzut oka
|
M. Tarasiuk
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
18,29
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
54
|
ZE ŚWIATA
|
|