Hodowcy i producenci świń z całego kraju!!!
Zabezpieczenia przed ASF
Zakłady utylizacyjne – ważne ogniwo w systemie zwalczania ASF
Enzymy paszowe
Z KRAJU
|
7
|
Hodowcy i producenci świń z całego kraju!!!
|
M. Soszka
|
EKONOMIA
|
16
|
Śmierdzący świński problem
|
M. Kozera-Kowalska
|
19
|
Dograne.pl – automatyczna giełda trzody
|
|
WYDARZENIA
|
21
|
Jesienne Targi Rolnicze „Wszystko dla rolnictwa” Olsztyn
|
B. Burakowska
|
22
|
Nowe silosy Polnetu w Karolewie
|
|
HODOWLA
|
24
|
Wieprzowina mięsem bezpiecznym dla konsumentów
|
A. Warda, A. Hammermeister, T. Blicharski
|
25
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, A. Hammermeister
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
27
|
Dobra produkcja świń wymaga czasu
|
P. Kołodziejczyk
|
ŻYWIENIE
|
30
|
Żywienie jako czynnik immunomodulacyjny – Cz. 10
|
K. Lipiński
|
34
|
Czy pasze słonecznikowe mogą być alternatywą dla genetycznie modyfikowanej soi w żywieniu świń?
|
P. Nowak
|
36
|
Enzymy paszowe
|
M. Soszka
|
42
|
Zastosowanie bentonitu w paszy dla świń
|
|
44
|
Fitaza w żywieniu świń – pokaźny zysk w zasięgu ręki
|
B. Rudolph
|
REPORTAŻ
|
48
|
„A jednak się kręci…”
|
M. Gasiński
|
51
|
Hiszpański łącznik cz. 1
|
P. Włódarczak
|
TECHNIKA
|
55
|
Utrzymanie loch luźnych i prośnych
|
W. Wardal
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
61
|
Zabezpieczenia przed ASF
|
D. Wyczółkowski
|
WETERYNARIA
|
63
|
Podążając za oczekiwaniami konsumentów
|
|
65
|
Zakłady utylizacyjne – ważne ogniwo w systemie zwalczania ASF
|
Z. Pejsak
|
68
|
Konsekwencje skażenia pasz niskimi dawkami lub jednoczesną obecnością kilku mikotoksyn
|
Z. Pejsak
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
13
|
Z KRAJU
|
14
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
15
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
29,43,57
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
58
|
ZE ŚWIATA
|
74
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|