Systemy jakości wieprzowiny zyskują na znaczeniu
Drożdże jako alternatywa białkowych surowców paszowych?
Czy dopuszczalne jest używanie zwrotu: „Stwierdzono przypadki grypy świńskiej u ludzi”?
EKONOMIA
|
12
|
Klaster na rynku mięsa – integracja z szansą
|
M. Kozera-Kowalska
|
14
|
Systemy jakości wieprzowiny zyskują na znaczeniu
|
R. Wieczorkiewicz
|
PROMOCJA
|
18
|
Bezpieczna droga z LNB
|
|
WYDARZENIA
|
20
|
Konferencja Global PRRS Solution
|
|
22
|
Wartość dietetyczna wieprzowiny, jej znaczenie w diecie i wpływ na zdrowie konsumentów
|
|
HODOWLA
|
24
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
A. Hammermeister
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
28
|
„Kondycjonowanie” loch na fermie
|
P. Włódarczak
|
ŻYWIENIE
|
32
|
Wpływ zakwaszaczy na wyniki odchowu prosiąt
|
K. Lipiński
|
38
|
Drożdże jako alternatywa białkowych surowców paszowych?
|
P. Nowak
|
42
|
Co wpływa na mleczność loch?
|
M. Soszka
|
47
|
Sześć wskazówek pomocnych przy zakupie preparatów immunoglobulinowych dla prosiąt i brojlerów
|
|
49
|
Wykorzystanie roślin motylkowatych w paszach dla świń
|
M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska
|
REPORTAŻ
|
59
|
Tucz w cyklu otwartym we wzorcowym gospodarstwie
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
62
|
Czym usuwać obornik
|
Z. Domagalski
|
65
|
Metody ograniczania uciążliwości zapachowej ferm
|
W. Wardal
|
WETERYNARIA
|
68
|
Czy dopuszczalne jest używanie zwrotu: „Stwierdzono przypadki grypy świńskiej u ludzi”?
|
Z. Pejsak
|
71
|
Askarioza u świń
|
P. Wróbel
|
74
|
Postępowanie z prosiętami pochodzącymi z zakupu
|
M. Gasiński, B. Cegiełka
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
27,31
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
55
|
ZE ŚWIATA
|
|
77
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|