5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
41
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
58
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Wieprzowina z owocowym akcentem
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Dobra czy zła Wspólna Polityka Rolna cz. 2
|
M. Kozera
|
16
|
Co dalej z produkcją świń w Polsce?
|
A. Konarkowski
|
20
|
Wpływ epidemii pryszczycy w Korei Płd. na sektor trzodowy tego kraju tłum. z Pig International
|
M. Clements
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
22
|
Niemiecki punkt widzenia
|
K. Skrzymowska
|
WYSTAWY
|
|
26
|
Pomorska Wojewódzka Wystawa Zwierząt
|
M. Gwizdała
|
HODOWLA
|
|
28
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
30
|
Stare rasy świń w Europie – British Saddleback
|
K. Szulc
|
ROZRÓD
|
|
32
|
Gdy zbliżają się upały pomyśl o rozrodzie...
|
P. Bieliński
|
34
|
Poprawiamy efekty produkcyjne loch
|
K. Kotowski
|
38
|
Koszty zawsze ważne!
|
M. Gasiński
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
37
|
A w chlewni znowu gorąco
|
M. Soszka
|
ŻYWIENIE
|
|
46
|
Efektywność organicznych połączeń składników mineralnych w żywieniu świń cz. 1
|
K. Lipiński
|
50
|
Fermentacja – bezpieczny sposób na konserwację pasz dla świń
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
REPORTAŻ
|
|
54
|
Innowacyjne odmiany jęczmienia niebawem dostępne w Polsce
|
G. Zając
|
60
|
Potrzebne wsparcie państwa w hodowli trzody chlewnej
|
T. Kodłubański
|
WYDARZENIA
|
|
25
|
VII Ranking Zakładów Mięsnych Agro Trendy 2001
|
|
57
|
Kwalifikowany materiał siewny – potencjał jeszcze niewykorzystany
|
|
TECHNIKA
|
|
61
|
Zarys specyficznych rozwiązań architektonicznych budynków chlewni – cz. 1
|
R. Hübner
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
|
75
|
Co nas nie zabije, to nas wzmocni
|
K. Sieradzki
|
WETERYNARIA
|
|
74
|
Profilaktyka nieswoista biegunek u prosiąt ssących
|
P. Gajewczyk, K. Duziński
|
78
|
Biegunki prosiąt, warchlaków i tuczników – przyczyny i zwalczanie cz. 2
|
Z. Pejsak
|
82
|
Pomór klasyczny świń – nowym zagrożeniem w Europie?
|
Z. Gliński, K. Kostro
|
87
|
Zapalenie płuc cz. 2
|
A. Szczotka
|
|
|
|
|