5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
72
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
30
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Mięsny misz-masz
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Przyczyny gwałtownego spadku pogłowia trzody chlewnej w Polsce
|
Z. Pejsak
|
18
|
Rynek trzody jak kostka domina
|
M. Kozera
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
21
|
Ciągły wzrost popytu na wieprzowinę w Chinach (tłum. z Pig International)
|
J.P. Garnier
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
23
|
Wielkie fermy trzody chlewnej cz. 1
|
A. Konarkowski
|
WYDARZENIA
|
|
26
|
PIC świętuje 50 lat doskonalenia genetycznego trzody chlewnej
|
|
27
|
Ferma Świń i Drobiu po raz pierwszy w Łodzi
|
D. Jurga
|
28
|
Innowacje Syngenta – Hybrydowy jęczmień ozimy
|
|
HODOWLA
|
|
32
|
Kastracja... nowa bariera rynkowa?!
|
J. Kotwicz-Gilewska
|
34
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ROZRÓD
|
|
38
|
Czynniki wpływające na jakość nasienia knurów – cz.1
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
|
42
|
Pasze ze słonecznika w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
45
|
Zboża w żywieniu świń – sorgo
|
M. Kasprowicz – Potocka
|
48
|
Co należy wiedzieć o enzymach
|
M. Soszka, A. Stępniak
|
54
|
Wpływ dodatku paszowego Fresta F Plus na wybrane wskaźniki produkcyjne loch i prosiąt
|
G. Kusior
|
REPORTAŻ
|
|
57
|
Solidarni w nieszczęściu
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
|
59
|
Zarys specyficznych rozwiązań architektonicznych budynków chlewni – cz. 9
|
R. Hübner
|
64
|
Usuwanie i utylizacja gnojowicy
|
L. Nawrocki
|
68
|
Autokarmniki paszowe dla świń
|
R. Pleskot
|
WETERYNARIA
|
|
73
|
Zakażenia beztlenowcowe
|
Z. Pejsak
|
80
|
Patologia gruczołu mlekowego świń
|
A. Szczotka
|
84
|
Różyca – czasem zapomniana, a jednak wciąż ważna
|
K. Sieradzki
|
DODATKOWE ARTYKUŁY W NAKŁADZIE DLA LEK. WET
|
|
88
|
Pochodne pleuromutyliny w terapii chorób trzody chlewnej
|
M. Pomorska-Mól, A. Szczotka
|