Magazyn "Trzoda chlewna", w numerze 4/2012 między innymi:
·
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
39
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
59
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Z ziemniaków i mięsa
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Zatrzymanie długotrwałej tendencji spadkowej w produkcji świń w Polsce – kierunki działań
|
Z. Pejsak
|
16
|
Między ZUS-em a KRUS-em
|
M. Kozera
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
18
|
Wielkie fermy trzody chlewnej cz. 2
|
A. Konarkowski
|
WYDARZENIA
|
|
22
|
Jak taniej produkować tuczniki
|
|
23
|
Hala ekspozycyjna JOSKIN TECHNIK CENTER w Trzciance już otwarta!
|
|
24
|
WIPASZ na ARENIE
|
|
25
|
Nowoczesna organizacja produkcji trzody chlewnej – jak zwiększyć zysk z tuczu
|
|
26
|
Profilaktyka w hodowli zwierząt - powszechna, ale czy rzeczywiście stosowana?
|
|
HODOWLA
|
|
27
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
30
|
Stare rasy świń w Europie – Gochu Asturcelta
|
K. Szulc
|
32
|
Wybór odpowiedniego materiału hodowlanego (tłum. z Pig International)
|
S. Hoste
|
ROZRÓD
|
|
34
|
Co z tą trzodą....
|
M. Gasiński
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
37
|
Jak świnie rozpoznają ludzi
|
M. Petrynka, C. Klocek
|
ŻYWIENIE
|
|
40
|
Jakość mieszanek paszowych dla prosiąt
|
K. Lipiński
|
47
|
Zboża w żywieniu świń – gryka
|
M. Kasprowicz – Potocka
|
50
|
Co należy wiedzieć o enzymach – cz.2
|
M. Soszka, A. Stępniak
|
56
|
Maślan sodu w żywieniu trzody chlewnej
|
P. Bieliński
|
TECHNIKA
|
|
61
|
Podłogi rusztowe w chlewniach
|
R. Hübner
|
66
|
Poidła dla świń
|
L. Nawrocki
|
70
|
Sposoby rozdrabniania surowców paszowych
|
R. Pleskot
|
74
|
Rok 2013: Wszystko jest kwestią zarządzania
|
|
WETERYNARIA
|
|
75
|
Prawie nie ma ferm produkujących warchlaki!
|
P. Kołodziejczyk
|
80
|
Mykoplazmowe zapalenie płuc – problem wciąż aktualny
|
P. Wróbel
|
DODATKOWE ARTYKUŁY W NAKŁADZIE DLA LEK. WET
|
|
83
|
Choroba Glässera – niedoceniane zagrożenie świń
|
R. Jędryczko
|
87
|
Repetytorium z antybiotykoterapii
|
M. Pomorska-Mól
|