- Nowe normy żywienia świń
- Ochładzanie pomieszczeń w chlewni
- Epidemiczna biegunka świń, choroba dewastująca produkcję prosiąt w USA i w Azji
9
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
16
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
47
|
ZE ŚWIATA
|
|
82
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Pikantne omlety
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Ubezpieczeniowe „coś za coś”
|
M. Kozera
|
WYDARZENIA
|
|
17
|
Domykanie otwartego cyklu produkcji trzody chlewnej
|
|
20
|
Konferencja w Ustroniu
|
A. Mucha
|
HODOWLA
|
|
22
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ŻYWIENIE
|
|
26
|
Nowe normy żywienia świń
|
E. Grela
|
28
|
Znaczenie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach w żywieniu świń cz. 2
|
K. Lipiński
|
32
|
Drożdże w żywieniu świń
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
37
|
Czy można oszczędzać na żywieniu świń?
|
M. Soszka
|
41
|
Jak analizować koszty poniesione na paszę
|
W. Pichowicz
|
44
|
Bio-inaktywacja: właściwy sposób inaktywacji mikotoksyn w produkcji trzody chlewnej
|
|
48
|
Fermentowana soja jako alternatywa dla białka pochodzenia zwierzęcego
|
|
50
|
Kiedy można stosować razem kwasy organiczne i probiotyki?
|
|
REPORTAŻ
|
|
52
|
Australijska opowieść
|
P. Włódarczak
|
57
|
Hodowla zarodowa Adama Cichego z Bieglowa
|
M. Gasiński
|
60
|
Bez problemów ze zbytem prosiąt
|
|
TECHNIKA
|
|
62
|
Ochładzanie pomieszczeń w chlewni
|
R. Pleskot
|
67
|
Lekkie konstrukcje w budownictwie rolniczym
|
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
|
71
|
Integrowane metody zwalczania much w chlewniach
|
S. Ignatowicz
|
WETERYNARIA
|
|
77
|
Epidemiczna biegunka świń, choroba dewastująca produkcję prosiąt w USA i w Azji
|
Z. Pejsak
|
84
|
Pasożyty wewnętrzne u świń – aktualny problem w produkcji
|
D. Knecht, A. Jankowska-Mąkosa
|
87
|
Czynniki zakaźne wpływające na obniżoną liczbę prosiąt w miocie cz. 1
|
P. Wróbel
|