Skróty wybranych artykułów z Trzody Chlewnej nr 04/2013
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
16
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
58
|
ZE ŚWIATA
|
|
84
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Warzywa z mięsem
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Nowa perspektywa budżetowa UE 2014-2020
|
M. Kozera
|
HODOWLA
|
|
17
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
20
|
Ocena kondycji loch metodą BCS
|
A. Rząsa i wsp.
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
25
|
Na efekt końcowy trzeba pracować od początku
|
M. Gasiński
|
WYDARZENIA
|
|
28
|
Kolejne spotkanie z firmą Alltech
|
|
29
|
Akademia Jęczmienia Hybrydowego
|
|
ROZRÓD
|
|
32
|
Znaczenie libido knurów dla efektywności rozrodu świń
|
S. Kondracki i wsp.
|
ŻYWIENIE
|
|
36
|
Wpływ wybranych czynników żywieniowych na jakość mięsa cz. 1
|
K. Lipiński
|
41
|
Ziemniaki, czy mają przyszłość w żywieniu świń?
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
45
|
Ekstruzja – jeden zabieg a wiele korzyści
|
M. Soszka
|
50
|
Wyniki produkcyjne miarą jakości pasz
|
|
52
|
Tempo przyrostu tkanki beztłuszczowej u loszek i knurków
|
A. Konarkowski
|
56
|
Niedorozwój prosiąt i MMA w badaniach
|
|
REPORTAŻ
|
|
61
|
Amerykański farmer – ABC rozrodu cz. 4
|
P. Włódarczak
|
64
|
Innowacje w produkcji trzody chlewnej już w Polsce
|
|
TECHNIKA
|
|
68
|
Nowinki z targów AGROTECH
|
|
69
|
Utrzymanie loch luźnych
|
R. Szulc
|
74
|
Naprawa dachów po zimie
|
R. Pleskot
|
78
|
Jak zmniejszyć rachunki za energię na fermach trzody
|
|
WETERYNARIA
|
|
80
|
Przyczyny ciężkich porodów u świń
|
P. Wróbel
|
86
|
Błędy w organizacji i zarządzaniu chowem świń – główna przyczyna większości chorób cz. 1
|
Z. Pejsak
|
ARTYKUŁY W „TRZODZIE CHLEWNEJ dla lekarzy weterynarii”
|
|
92
|
Suvaxyn PCV – Stop cirkowirusom - Skuteczna ochrona przeciwko PCV
|
|