Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!


terraexim


cenyrolnicze

 zuromin


polnet




 

 

 

   Separatory – inny sposób zagospodarowania gnojowicy

Możliwości podwyższenia zawartości energii
w dawkach pokarmowych i mieszankach paszowych dla świń

Rusza kolejna, dziesiąta już edycja ogólnopolskiego
Konkursu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej Roku

 

9

NOTOWANIA

 

7

Z KRAJU

 

10

KONTAKT Z CZYTELNIKAMI

 

28

WOKÓŁ ŚWINI

 

53

ZE ŚWIATA

 

76

O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO

 

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

 

11

 

R. Chojnacka

KONKURS

 

12

Rusza kolejna, dziesiąta już edycja ogólnopolskiego Konkursu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej Roku

 

12

Nominowani do Konkursu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej 2014 r. X edycja

 

EKONOMIA

 

18

„Skąd przychodzimy? Dokąd zmierzamy?” – z refleksją o polskim rynku trzody  

M. Kozera

WYDARZENIA

 

21

Echa kongresu w Cancún

 

22

Fitogeniczne dodatki paszowe – najbardziej zaawansowane rozwiązania dla naturalnej i efektownej produkcji zwierzęcej

 

25

Opłacalność i jakość mięsa w produkcji trzody chlewnej

 

27

Word Nutrition Forum: o potrzebie dużych, zrównoważonych zmian

 

HODOWLA

 

29

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS

T. Blicharski,
J. Ptak

ORGANIZACJA PRODUKCJI

 

32

Komercyjny aspekt tuczu trzody chlewnej cz. 1

P. Włódarczak

ROZRÓD

 

34

„Męskie problemy…”

M. Gasiński

ŻYWIENIE

 

39

Rola włókna w żywieniu loch     

K. Lipiński

44

Dodatki zalecane w okresie odsadzenia prosiąt, cz. 1

M. Kasprowicz-Potocka

49

Możliwości podwyższania zawartości energii w dawkach pokarmowych i mieszankach paszowych dla świń

A. Karpowicz,
M. Soszka

REPORTAŻ

 

56

Tuczarnia pod klucz

 

58

Pasza z własnej mieszalni

G. Zając

TECHNIKA

 

60

Separatory – inny sposób zagospodarowania gnojowicy

Ł. Łowiński

65

Jak wykonać betonowe podłogi dla świń?

R. Pleskot

WETERYNARIA

 

69

Walka z wirusem PED z wykorzystaniem programu feedback

 

73

Czynniki zakaźne wpływające na obniżoną liczbę prosiąt w miocie – czynniki bakteryjne cz. 2

P. Wróbel

78

Nowy kierunek terapii antybiotykowej u trzody chlewnej

Z. Pejsak

81

Niezbędne do życia – żelazo (Fe)

P. Kołodziejczyk

Bieżący numer

Sklepik internetowy