Prawidłowa konserwacja i właściwy sposób wykorzystania kiszonego ziarna kukurydzy
Biogaz rolniczy – nowe otwarcie
Afrykański pomór świń – drogi i sposoby szerzenia się choroby w populacji
EKONOMIA
|
12
|
Dożynki wcale nie radosne
|
M. Kozera-Kowalska
|
16
|
Rynek ziemi rolniczej w UE
|
B. Pepliński
|
HODOWLA
|
19
|
Mięsność do poprawki
|
A. Hammermeister
|
20
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
22
|
Zakład, Katedra, Zespół poznańskich świniarzy
|
K. Szulc
|
ROZRÓD
|
25
|
Przygotowanie knura do eksploatacji, Część 1. Odchów, dojrzewanie
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
28
|
Prawidłowa konserwacja i właściwy sposób wykorzystania kiszonego ziarna kukurydzy
|
K. Lipiński
|
32
|
Jakie założenia żywienia tuczników są najbardziej efektywne i optymalne? Cz. 2
|
P. Nowak
|
36
|
Badania surowców paszowych i pasz Cz. 3
|
M. Soszka
|
44
|
Pobranie paszy „jest królem…”
|
|
REPORTAŻ
|
46
|
Gospodarstwa Tomasza i Mariusza Bujaków
|
M. Gasiński
|
TECHNIKA
|
52
|
Architektura kreślona technologią (cz. XVIII)
|
R. Hübner
|
57
|
Ogrzewanie w chlewni
|
W. Wardal
|
60
|
Biogaz rolniczy – nowe otwarcie
|
P. Pochwatka, J. Pulka
|
WETERYNARIA
|
63
|
Afrykański pomór świń – drogi i sposoby szerzenia się choroby w populacji
|
Z. Pejsak
|
68
|
Wyeliminowanie kulawizny sposobem na poprawę produktywności loch
|
C. Rapp
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
8
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
50
|
ZE ŚWIATA
|
|