Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
|
EKONOMIA |
12
|
Szanse i zagrożenia – stare i nowe otwarcie
|
M. Kozera–Kowalska
|
16
|
Struktura pogłowia świń w krajach UE cz. 1
|
B. Pepliński
|
HODOWLA
|
19
|
Które zwierzęta są hodowlane?
|
A. Hammermeister
|
20
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, M. Tyra, M. Marciniak
|
23
|
Danish Genetics – Już rok na rynku
|
R. Burek
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
24
|
Urban farming – alternatywa dla zrównoważonego rolnictwa w obszarach miejskich i podmiejskich
|
A. Smurzyńska-Łukasik
|
ŻYWIENIE
|
28
|
Znaczenie mikotoksyn w żywieniu świń – cz. I
|
K. Lipiński
|
33
|
Wady i zalety żywienia płynnego
|
M. Soszka
|
38
|
Jakie korzyści można osiągnąć dzięki stosowaniu probiotyków?
|
P. Nowak
|
REPORTAŻ
|
41
|
Hodowca, który osiągnął sukces, mimo świńskich dołków i ASF
|
R. Jasiński
|
46
|
Czarna owca wśród świń i jej Jamón Ibérico – hablamos Español?
|
P. Włódarczak
|
TECHNIKA
|
49
|
Oszczędzanie energii elektrycznej w gospodarstwie
|
L. Tupalski
|
54
|
Architektura kreślona technologią (cz. XI) – sufity termoizolacyjne
|
R. Hübner
|
59
|
Charakterystyka podłóg szczelinowych w chlewniach
|
W. Wardal
|
JAKOŚĆ MIĘSA
|
63
|
Na WBC czy żywą?
|
K. Sieradzki
|
WETERYNARIA
|
66
|
Praktyczne aspekty bioasekuracji w ochronie stad przed ASF
|
Z. Pejsak
|
72(74)
|
Kanibalizm – jak opanować zaburzenia behawioralne świń?
|
P. Kołodziejczyk
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
22
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
44,62
|
ZE ŚWIATA
|
|
|
|
|