Porodówka - tutaj wszystko się zaczyna
Możliwości ograniczenia kosztów w chowie świń
Kurtyny automatyczne w chlewni
EKONOMIA
|
12
|
Jaka przyszłość dla sektora trzodowego w Polsce
|
M. Kozera–Kowalska
|
16
|
Jak obliczyć koszty produkcji tuczników cd.
|
B. Pepliński
|
WYDARZENIA
|
19
|
Kolejna konferencja Uniwersytetu Agri Plus
|
|
22
|
W czasie targów EuroTier, BIOMIN przedstawił najnowszą innowację w dziedzinie produktów fitogenicznych, Digestarom DC
|
|
24
|
Stany zapalne i ich wpływ na produktywność loch
|
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
26
|
Ameryka, to nie jest kraj dla starej soi
|
P. Włódarczak
|
HODOWLA
|
29
|
Propozycje „POLSUS” dla poprawy sytuacji w sektorze trzody
|
A. Hammermeister, K. Skrzymowska
|
30
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski,M. Tyra, M. Marciniak
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
32
|
Porodówka - tutaj wszystko się zaczyna
|
P. Kołodziejczyk
|
ŻYWIENIE
|
38
|
Żywienie loch wysokoprodukcyjnych - środkowy okres ciąży
|
K. Lipiński
|
43
|
Od przybytku głowa nie boli, ale czy na pewno… Jak radzić sobie z licznymi miotami prosiąt?
|
P. Nowak
|
48
|
Możliwości ograniczenia kosztów w chowie świń z uwzględnieniem żywienia
|
M. Soszka
|
REPORTAŻ
|
52
|
Otwarcie budynku inwentarskiego Gobarto 500 w Kunowie
|
|
53
|
Chlewnia na miarę XXI wieku
|
L. Nawrocki
|
TECHNIKA
|
62
|
Rolnictwo jako główne źródło emisji amoniaku
|
A. Smurzyńska
|
65
|
Architektura kreślona technologią (cz. III)
|
R. Hübner
|
70
|
Kurtyny automatyczne w chlewni
|
P. Marek
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
58
|
ZE ŚWIATA
|
|
73
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|