EKONOMIA
|
12
|
Smithfield od zawsze, czyli rzecz o koncentracji w sektorze żywca i mięsa wieprzowego
|
M. Kozera–Kowalska
|
15
|
Jak obliczyć koszty produkcji tuczników
|
B. Pepliński
|
WYDARZENIA
|
18
|
Eurotier (2018) story – powitać!
|
P. Włódarczak
|
22
|
Warsztaty: Optymalizacja wyników produkcji przez pryzmat metody żywienia
|
|
HODOWLA
|
24
|
Jak pomóc hodowcom i producentom świń - propozycje „POLSUS”
|
A. Hammermeister, T. Blicharski
|
25
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski,M. Tyra, M. Marciniak
|
ŻYWIENIE
|
27
|
Żywienie loch wysokoprodukcyjnych - pierwszy okres ciąży
|
K. Lipiński
|
32
|
Znaczenie żelaza w żywieniu trzody chlewnej
|
P. Nowak
|
36
|
Poprawa statusu żelaza u prosiąt poprzez wysokie dawki fitazy
|
M. Bochenek, P. Wilcock, G. Cordero
|
39
|
Wczesne podawanie dobrej jakości prestarterów - cukry oraz produkty białkowo–laktozowe, serwatkowo–tłuszczowe i probiotyczne
|
M. Soszka
|
46
|
Vilomix - 40 prosiąt wyprodukowanych od lochy w roku to nie mit
|
M. Wantuła
|
48
|
Badania fitogenicznych dodatków paszowych BIOMIN 2018 r
|
|
REPORTAŻ
|
54
|
Zdrowie świń i bioasekuracja totalna to podstawa
|
A. Walasek
|
TECHNIKA
|
57
|
Architektura kreślona technologią (cz. II)
|
R. Hübner
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
64
|
Efektywna dezynfekcja chlewni - okresowe odkażanie pomieszczeń i otoczenia
|
P. Kołodziejczyk, W. Kałudziński
|
WETERYNARIA
|
69
|
Dziki - najważniejszy obecnie rezerwuar wirusa ASF
|
Z. Pejsak
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
38,52
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
61
|
ZE ŚWIATA
|
|
73
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|