Trochę teorii i praktyki o zastosowaniu ekstruzji w żywieniu świń
Właściwe zagospodarowanie gnojowicy bez ryzyka
Chroń świnie przed bólem
9
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
28
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
58
|
ZE ŚWIATA
|
|
74
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Potrawy z kabanosem
|
R. Chojnacka
|
WSPOMNIENIE
|
|
7
|
Wspomnienie o Profesorze Marianie Różyckim
|
R. Eckert
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Rozdrobnieni czy zorganizowani?
|
M. Kozera
|
WYDARZENIA
|
|
16
|
XII Pałucka Wystawa Trzody Chlewnej w Żninie
|
S. Czerwińska
|
18
|
Planeta hodowli – SPACE 2014
|
D. Jarczak
|
22
|
AGRO SHOW 2014
|
|
HODOWLA
|
|
23
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
26
|
„POGROMCY MITÓW”
|
J. Kotwicz-Gilewska
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
29
|
Zootechnika is the best!
|
P. Włódarczak
|
ROZRÓD
|
|
34
|
Wpływ żywienia na prawidłowość funkcjonowania ciałka żółtego loch w aspekcie ich optymalnej płodności
|
Z. Pejsak
|
40
|
Wydajność knurów hodowlanych uzależniona od składu ich paszy
|
|
ŻYWIENIE
|
|
42
|
Żywienie loch prośnych – środkowy i końcowy okres ciąży
|
K. Lipiński
|
46
|
Krajowe źródła białka w żywieniu świń – wyniki badań w gospodarstwach produkcyjnych i ekologicznych, cz. 2
|
M. Kasprowicz-Potocka i wsp.
|
49
|
Aminokwasy syntetyczne w żywieniu świń
|
A. Konarkowski
|
52
|
Trochę teorii i praktyki o zastosowaniu ekstruzji w żywieniu świń
|
M. Gasiński
|
56
|
Wpływ dodatku Hy·D do paszy loszek na ich użytkowość i mięśnie szkieletowe płodów
|
|
TECHNIKA
|
|
62
|
Właściwe zagospodarowanie gnojowicy bez ryzyka
|
Ł. Łowiński
|
WETERYNARIA
|
|
72
|
Czynniki zakaźne wpływające na obniżoną liczbę prosiąt w miocie – czynniki bakteryjne cz. 1
|
P. Wróbel
|
76
|
Chroń świnie przed bólem
|
P. Kołodziejczyk
|