Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!


terraexim


cenyrolnicze

 zuromin


polnet




Magazyn "Trzoda chlewna", w  numerze 12/2006 między innymi:

 

EKONOMIA I ORGANIZACJA

 

1

Ekologiczne świnie – alternatywny kierunek produkcji czy moda

M. Kozera

2

Opłacalność produkcji świń Część 2. Produkcja tuczników

R. Eckert

3

Cztery kroki do sukcesu

 

4

Ponad 30 prosiąt odsadzonych od jednej lochy w roku w duńskiej chlewni

A. Konarkowski

5

Odsadzając prosięta w sobotę, unikniesz wyproszeń w weekend

A. Waźbiński

6

Efektywność produkcji rolników należących do grupy producenckiej

D. Knecht, 
P. Zelek

HODOWLA

 

7

Wyniki oceny przyżyciowej knurów przeprowadzonej metodą BLUP

G. Żak

8

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym „POLSUS”

T.  Blicharski, 
J.  Ptak

JAKOŚĆ MIĘSA

 

9

Przyżyciowe czynniki kształtujące jakość mięsa i tłuszczu

P. Janiszewski,
A. Borys

ROZRÓD

 

10

Potencjalna płodność loszek zależy od stanu rozwoju narządów rozrodczych, co następuje w określonym wieku

B. Szostak
J. Sarzyńska

WYWIAD

 

11

Duńsko – polska współpraca

A. Hagemann

PRODUKCJA NA ŚWIECIE

 

12

Wzrost zainteresowania sektorem trzodowym w Albanii – tłum. z Pig International

D. Korytowska

ŻYWIENIE

 

13

Efektywność preparatu FORMI w żywieniu prosiąt

M. Kamyczek

KONFERENCJE I SEMINARIA

 

14

„Nowoczesne aspekty żywienia trzody chlewnej”

 

ŻYWIENIE

 

15

Wapń w żywieniu świń

K. Lipiński

16

Nanotechnologia – technologia XXI wieku w zwalczaniu mikotoksyn

A. Traczykowski

WYWIAD

 

17

NEOROL: Nowy zakład – nowe możliwości

 

WYSTAWY

 

18

EuroTier 2006

G. Zając

REPORTAŻ

 

19

Systemy produkcji pasz na fermie w połączeniu z żywieniem paszą płynną – przykłady rozwiązań stosowanych w małych fermach – tłum. z Porc Magazine

D. Le Bas

TECHNIKA

 

20

Postępy techniki w metodach dozowania surowców paszowych

Zb. Domagalski

21

Kotły grzewcze małej mocy na paliwa stałe

R. Pleskot

22

Kominowe systemy wymiany powietrza – cz. II

R. Hübner

WETERYNARIA

 

23

Pozorna śmierć noworodka, przyczyny i zapobieganie

K. Kotowski

24

Bezpośrednia diagnostyka czynników zakaźnych chorób układu oddechowego oparta na przyżyciowym pobieraniu materiału

A. Jabłoński, 
M. Fabisiak

25

Zastosowanie preparatu „Kani-stop” w ograniczaniu występowania kanibalizmu

M. Samborek

WYWIAD

 

26

Duży specjalista z małej wioski – wywiad z lek.wet. G. Palczewskim

 

WETERYNARIA

 

27

Jak postrzegają sprawy produkcji świń najlepsi? Notatki ze spotkania lekarzy weterynarii i producentów trzody chlewnej – Puławy, czerwiec 2006 cz. II

Z. Pejsak

Bieżący numer

Sklepik internetowy