Znakowanie trzody chlewnej zgodnie z obowiązującymi przepisami
Preparaty żelowe w profilaktyce anemii
EKONOMIA
|
12
|
Tradycyjnie na początek... dobry początek roku
|
M. Kozera-Kowalska
|
WYDARZENIA
|
15
|
Młodzi rolnicy z Wielkopolski z wizytą w Niemczech
|
P. Hadyński
|
HODOWLA
|
16
|
Nowe władze POLSUS
|
A. Hammermeister., T. Blicharski
|
16
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, A. Hammermeister
|
ROZRÓD
|
19
|
Linia krycia na fermie loch jak Linia Maginota
|
P. Włódarczak
|
ŻYWIENIE
|
22
|
Żywienie jako czynnik immunomodulacyjny – Cz. 1
|
K. Lipiński
|
26
|
Efektywność stosowania dodatków enzymatycznych dla świń w dietach opartych na krajowych źródłach białka roślinnego M. Kasprowicz-Potocka i wsp.
|
|
31
|
Jak ważne dla produkcji trzody chlewnej są witaminy Cz. 1
|
P. Nowak
|
34
|
Czynniki żywieniowe stymulujące rozwój przewodu pokarmowego prosiąt
|
M. Świątkiewicz
|
40
|
Podawanie dodatków paszowych z wodą – korzyści i problemy
|
|
42
|
Optymalizacja żywienia trzody chlewnej – kontekst genetyczny
|
T. Szwaczkowski, A. Borowska
|
44
|
Zadziwiająca wszechstronność
|
K. Sieradzki
|
48
|
Badanie zawartości mykotoksyn w kukurydzy NUTRIAD Polska 2016
|
R. Borutowa
|
REPORTAŻ
|
51
|
„RAZEM jest lżej”
|
M. Gasiński
|
53
|
Własnymi siłami, własnymi środkami
|
G. Zając
|
WETERYNARIA
|
58
|
Znakowanie trzody chlewnej zgodnie z obowiązującymi przepisami
|
P. Kołodziejczyk
|
60
|
Czynniki zdrowotne decydujące o wskaźniku konwersji paszy oraz czasie trwania tuczu
|
Z. Pejsak
|
65
|
Szczepionki – skuteczna broń w walce z chorobami świń
|
P. Wróbel
|
69
|
Szczepienia przeciwko adenomatozie jako strategia służąca zmniejszeniu zużycia antybiotyków
|
|
71
|
Preparaty żelazowe w profilaktyce anemii
|
K. Sieradzki
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
25,39
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
56
|
ZE ŚWIATA
|
|
77
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|