Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

cenyrolnicze

zuromin

polnet

poland banner

Magazyn "Trzoda chlewna", w  numerze 6/2007 między innymi:

 

KONTAKT Z CZYTELNIKAMI

 

1

Pytania Czytelników i Internautów

 

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

 

2

Kładziemy na ruszt i już

R. Chojnacka

KONKURS-PLEBISCYT

 

3

Prezentujemy Laureatów III Edycji Ogólnopolskiego Konkursu-Plebiscytu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej 2006 roku

 

EKONOMIA

 

4

Grupy producentów

M. Kozera

WYSTAWY

 

5

Wystawa świń w Reggio Emilia

R. Eckert

HODOWLA

 

6

Wyniki oceny przyżyciowej knurów przeprowadzonej metodą BLUP

G. Żak

7

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym „POLSUS”

T. Blicharski,
J. Ptak

8

Wyniki użytkowości tucznej i rzeźnej w roku 2006

T. Blacharski i in.

SPOTKANIA

 

9

Profesor Marian Kozłowski PRAKTYK – NAUKOWIEC – POLITYK

J. Falkowski

KONFERENCJE I SEMINARIA

 

10

Szansa dla świń złotnickich

G. Zając

HODOWLA

 

11

Stare rasy świń w Europie - Mangalica

K. Szulc

ROZRÓD

 

12

Najczęstsze nieprawidłowości w rozrodzie świń

M. Gasiński

JAKOŚĆ MIĘSA

 

13

Analiza zmian wartości rzeźnej oraz cen tusz wieprzowych w latach 2003-2006

D .Lisiak, 
K. Borzuta

SPOTKANIA

 

14

Inne spojrzenie na prosięta z nowym partnerem z Anglii AB AGRI

SAN-VIT Gniezno

ŻYWIENIE

 

15

Amerykański punkt widzenia na stosowanie suszonych wywarów zbożowych w żywieniu świń – tłum. z Pig International D. Korytowska

K. Thornton

REPORTAŻ

 

16

BASF Polska na Białostocczyźnie

 

ŻYWIENIE

 

17

Idealne białko (idealny profil aminokwasowy) w paszy dla świń

L. Buraczewska

18

Wysłodki buraczane w żywieniu świń

A. Konarkowski

19

Znaczenie dodatków ziołowych w żywieniu prosiąt - cz. I

K. Lipiński

REPORTAŻ

 

20

Tucz świń w dużych komorach ze stanowiskiem do segregacji – jak to zorganizowano w Kanadzie – tłum. B. Pastuszewska 

D. Le Bas

TECHNIKA

 

21

Ochładzanie receptą na stres cieplny u loch

M. Wawrzyniak

22

Urządzenia do transportu paszy mokrej w gospodarstwie

Zb. Domagalski

REPORTAŻ

 

23

Chlewnia w miejsce szklarni

G. Zając

TECHNIKA

 

24

Przykład realizacyjny chlewni na 102 lochy w cyklu otwartym

R. Hübner

WETERYNARIA

 

25

Zasady pobierania i przesyłania materiału do badań laboratoryjnych ze stada świń

A. Jabłoński,

M. Fabisiak

26

Zakaźne przyczyny zaburzeń w rozrodzie świń – część II

K. Kotowski

E. Kotowska

27

Choroby świń uwarunkowane genetycznie - część I

Z. Pejsak

28

Ocena przydatności tulatromycyny w leczeniu i profilaktyce zespołu oddechowego świń

B. Cegiełka

Bieżący numer

Sklepik internetowy