Magazyn "Trzoda chlewna", w numerze 7/2009 między innymi:
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
28
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
38
|
ZE ŚWIATA
|
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
10
|
Nowe władze Zrzeszenia Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej w Wielkopolsce
|
|
11
|
Pytania Czytelników i Internautów
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
12
|
Lekko, syto i zdrowo
|
R. Chojnacka
|
ROZRÓD
|
|
14
|
Rozród jest procesem fizjologicznym... Cz. II
|
M. Gasiński
|
HODOWLA
|
|
18
|
Długowieczność użytkowania loch w świetle badań naukowych
|
J. Kulisiewicz
|
23
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym „POLSUS”
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
WSPOMNIENIE
|
|
26
|
Prof. dr hab. Jan Domański
|
J. Buczyński
|
ŻYWIENIE
|
|
30
|
Znaczenie karnityny w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
34
|
Charakterystyka produktów rybnych stosowanych w żywieniu świń
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
46
|
Czynniki wpływające na rozwój grzybów mikotoksycznych
|
A. Traczykowski
|
ZE ŚWIATA
|
|
44
|
Trzodziarska rodzina
|
A. Waźbiński
|
REPORTAŻ
|
|
47
|
Cały rok pod chmurką
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
|
50
|
Zamiana tłuszczu zwierzęcego na paliwotłum. z Pig International
|
P. Best
|
53
|
Kompostowanie gnojowicy nie w każdej fermie
|
A. Konarkowski
|
56
|
Jak właściwie przechowywać ziarna zbóż po żniwach
|
Ł. Wójcik
|
62
|
Techniki wytwarzania mieszanek paszowych Cz. 3. Mieszanie i obróbka termiczna
|
Zb. Domagalski
|
68
|
Krótki przegląd materiałów stosowanych do krycia dachów obiektów przeznaczonych do hodowli trzody chlewnej
|
R. Hübner
|
WETERYNARIA
|
|
73
|
Związek pomiędzy płodnością świń a stanem ich racic
|
T. Ward
|
77
|
Uczymy się patologii – Jama ustna
|
A. Szczotka
|
80
|
Najważniejsze parazytozy świń - pasożyty wewnętrzne
|
A. Skoracki
|
84
|
Ważne ekonomicznie choroby bakteryjne trzody chlewnej
|
P. Kołodziejczyk
|
87
|
Cirkowirozy świń
|
Z. Pejsak
|
|
|
|
|