5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
56
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
68
|
ZE ŚWIATA
|
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
10
|
Pytania Czytelników i Internautów
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
11
|
Kapuściane menu
|
R. Chojnacka
|
KONKURS - PLEBISCYT
|
12
|
Nominowani do Konkursu Producent, Hodowca Trzody Chlewnej roku 2010 VII edycja
|
|
WYSTAWY
|
18
|
XII Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Bratoszewicach
|
E. Gałązka
|
20
|
VIII Pałucka Wystawa Trzody Chlewnej w Żninie
|
S. Czerwińska
|
HODOWLA
|
24
|
Stare rasy świń w Europie – bayeux
|
K. Szulc
|
26
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ROZRÓD
|
29
|
Zaczynać trzeba od początku
|
M. Gasiński
|
REPORTAŻ
|
33
|
Puławiaki na ul. Puławskiej w Warszawie
|
K. Skrzymowska
|
72
|
W grupie raźniej
|
G. Zajac
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
36
|
Ponowny wzrost światowej produkcji wieprzowiny tłum. z Pig International
|
P. Best
|
40
|
Hodowcy z kujawsko-pomorskiego z wizytą w Katalonii – trzodowym zagłębiu Hiszpanii
|
K. Skrzymowska, A. Hammermeister
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
44
|
Zasady wprowadzania do stada nowych osobników stada podstawowego
|
M. Soszka
|
PRAWO
|
48
|
Produkcja rolnicza w systemie zrównoważonym, czyli wzajemnej zgodności cz. 5
|
P. Gajewczyk
|
ŻYWIENIE
|
52
|
Żelazo dla prosiąt
|
A. Konarkowski
|
58
|
Żywienie loch karmiących cz. 1
|
K. Lipiński
|
64
|
Jak precyzyjnie oszacować zawartość aminokwasów w surowcach paszowych
|
K. Serwa
|
TECHNIKA
|
74
|
Wykorzystanie słomy – możliwości i dylematy
|
J. Pawlak
|
80
|
Nowoczesne zagospodarowanie gnojowicy
|
J. Dach
|
84
|
Paszociągi w chlewni
|
R. Szulc
|
Z KRAJU
|
79
|
DGA Energia Sp. z o.o. oraz BD Agro Renewables zacieśniają współpracę
|
|
WETERYNARIA
|
89
|
IInfekcyjne i środowiskowe przyczyny kulawizn u świń
|
R. Kołacz
|
93
|
Celowość szczepień świń przeciwko zakażeniom cirkowirusowym w świetle wyników obserwacji krajowych
|
Z. Pejsak
|
97
|
MMA u loch a biegunki prosiąt
|
P. Kołodziejczyk
|
DODATKOWE ARTYKUŁY DLA WETERYNARII
|
104
|
Ronienia związane z PCV2
|
A. Szczotka
|