5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
36
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
59
|
ZE ŚWIATA
|
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
10
|
Pytania Czytelników i Internautów
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
12
|
Duszona karkówka i pikantna surówka
|
R. Chojnacka
|
KONKURS - PLEBISCYT
|
13
|
Nominowani do Konkursu „Producent, Hodowca Trzody Chlewnej roku 2010” VII edycja
|
|
22
|
Złotnicka Premium – podsumowanie I edycji konkursu
|
|
WYSTAWY
|
18
|
XI Warmińsko-Mazurska Wystawa Zwierząt Hodowlanych
|
J. Mackiewicz
|
HODOWLA
|
20
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
26
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
23
|
Stare rasy świń w Europie – Pie Noir du Pays Basque
|
K. Szulc
|
ROZRÓD
|
25
|
Elementy morfologii nasienia knurów
|
M. Gasiński
|
29
|
Wpływ wybranych czynników niezakaźnych na płodność loch
|
K. Kotowski
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
34
|
Korzystne zagospodarowanie gnojowicy - tłum. z Pig International
|
R. Abbott
|
ŻYWIENIE
|
38
|
Błędy żywieniowe popełniane w chowie świń
|
M. Soszka
|
42
|
Żywienie loch karmiących cz. 2
|
KK. Lipiński
|
48
|
Prestarter – co powinien zawierać?
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
REPORTAŻ
|
52
|
50 lat zarządzania
|
W. Wolny
|
54
|
Sama trzoda nie wystarczy
|
T. Kodłubański
|
56
|
Nowa chlewnia – nowe stado
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
48
|
Termoizolacja budynku inwentarskiego
|
E.Teleśnicka
|
OCHRONA ŚRODOWISKA
|
68
|
Uciążliwość zapachowa ferm świńskich
|
A. Konarkowski
|
72
|
Występowanie grzybów w środowisku glebowym ferm świń
|
B. Szostak
|
PRAWO
|
75
|
Minimalne wymogi w zakresie transportu świń
|
R. Kołacz
|
WETERYNARIA
|
89
|
Superbakterie (NDM-1) oporne na wszystkie znane antybiotyki
|
Z. Gliński, K. Kostro
|
93
|
Enteropatie krwotoczne u świń cz. 1
|
Z. Pejsak
|
97
|
Immunoprofilaktyka u trzody chlewnej cz. 1
|
M. Pomorska-Mól
|