Czy i jak poprzez żywienie można zwiększyć mleczność loch
Świnie lubią czystość
Włośnica u świń i ludzi
EKONOMIA
|
12
|
Ziemia specjalnej troski …cz.1
|
M. Kozera-Kowalska
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
16
|
Produkcja trzody chlewnej w jednym z niemieckich gospodarstw w Hesji
|
Z. Sztramkowski, W. Milewska
|
WYDARZENIA
|
20
|
ALOHA po polsku
|
P. Włódarczak
|
22
|
Nowoczesna wytwórnia prestarterów PORCUS
|
M. Gasiński
|
HODOWLA
|
26
|
Nieuczciwe praktyki w łańcuchu dostaw
|
A. Hammermeister, J. Biegniewski
|
27
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski,M. Tyra, M. Marciniak
|
30
|
Czy realizacja programu ochrony świń rasy złotnickiej pstrej może służyć poprawie rentowności produkcji trzodowej małych gospodarstw?
|
K. Szulc, P. Plebaniak
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
34
|
Program optymalizacyjny – racjonalne zarządzanie kosztami pasz
|
D. Kołacz i wsp.
|
ROZRÓD
|
36
|
Rola nienasyconych kwasów tłuszczowych w rozrodzie świń
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
38
|
Wpływ preparatów ziołowych na wyniki odchowu prosiąt
|
K. Lipiński
|
43
|
Preparat mlekozastępczy jako ważny element w odchowie prosiąt
|
P. Nowak
|
46
|
Czy i jak poprzez żywienie można zwiększyć mleczność loch
|
M. Soszka
|
52
|
Co jest złego w żywieniu świń ubocznymi produktami pochodzenia zwierzęcego?
|
|
54
|
Korzyści wypływające z zastosowania NNKT i maślanu sodu w żywieniu loch i ich potomstwa
|
A. Szuba-Trznadel i wsp.
|
57
|
Ocena jakości pszenicy i kukurydzy z ubiegłorocznych zbiorów
|
O. Averkieva
|
REPORTAŻ
|
61
|
Świnie, biogaz i wiatraki
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
66
|
Lekkie konstrukcje dachowe chlewni
|
R. Hübner
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
70
|
Muchy – jeden z czynników zagrażających biobezpieczeństwu w utrzymaniu zwierząt
|
T. Bakuła
|
75
|
Świnie lubią czystość
|
W. Wardal
|
WETERYNARIA
|
78
|
Włośnica u świń i ludzi
|
P. Wróbel
|
|
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
25,60
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
64
|
ZE ŚWIATA
|
|
81
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|