Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
|
6
|
NOTOWANIA
|
|
8
|
Z KRAJU
|
|
39
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
53
|
ZE ŚWIATA
|
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
11
|
Pytania Czytelników i Internautów
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
13
|
Przekąski z mięsa
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
14
|
Rynek trzody okiem ekonomisty i nie tylko...
|
M. Kozera
|
HODOWLA
|
|
16
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
19
|
Wymiar praktyczny długowieczności loch w nowoczesnej produkcji trzody chlewnej
|
P. Bieliński
|
22
|
Stare rasy świń w Europie – Gloucestershire Old Spots
|
K. Szulc
|
ROZRÓD
|
|
21
|
Wybrane elementy prawidłowego przygotowania loch do rozrodu cz. 2
|
M. Gasiński
|
WYDARZENIA
|
|
26
|
XIV Warszawskie Warsztaty Zootechniczne
|
A. Rekiel
|
34
|
AdiFeed stawia na rozwój
|
|
WYWIAD
|
|
29
|
Wywiad z Maciejem Rybickim, Prezesem Zarządu Provimi Polska Sp. z o.o.
|
|
REPORTAŻ
|
|
31
|
Szynka parmeńska
|
|
44
|
Dobra ubojnia wiejska bez następców
|
T. Kodłubański
|
49
|
Płatna ekspertyza pomaga w przywracaniu produkcyjności loch na fermie I’Earl Roch-Odet - tłum. z Porc Magazine
|
B. Pastuszewska
|
60
|
PPH POLnet – nowości zaprezentowane na targach Euro Tier – Hanower 2010
|
R. Spalony
|
ŻYWIENIE
|
|
36
|
Efektywność probiotyków w żywieniu loch
|
K. Lipiński
|
40
|
Aminokwasy naturalne i preparaty aminokwasowe w żywieniu świń cz. 2
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
WYSTAWY
|
|
46
|
Medale dla nowości na Euro Tier 2010
|
|
TECHNIKA
|
|
55
|
Mobilne wytwórnie pasz
|
M. Soszka
|
62
|
Warunki utrzymania warchlaków i tuczników
|
J. Nowicki, C. Klocek
|
67
|
Materiały na ściółkę dla świń
|
A. Konarkowski
|
DOBROSTAN
|
|
71
|
Praktyczne rozwiązania dla zrównoważonej produkcji świń – tłum. z Pig International
|
R. Abbott
|
WETERYNARIA
|
|
73
|
Warsztaty anatomopatologiczne w Bydgoszczy
|
A. Jońska, B. Zakrzewski
|
78
|
Kokcydioza – problem niemal każdej hodowli trzody chlewnej w Polsce
|
|
79
|
Salmoneloza świń
|
Z. Pejsak
|
|
|
|
|
|
|
|