6
|
NOTOWANIA
|
|
8
|
Z KRAJU
|
|
36
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
66
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
10
|
Świąteczna szynka sznurowana
|
R. Chojnacka
|
WYDARZENIA
|
|
11
|
Spotkanie w Łosiowie
|
|
34
|
BIOMIN Forum – gruntowna wiedza dla powszechnej praktyki
|
|
53
|
XXV Europejska Trasa Wykładowa firmy ALLTECH
|
|
68
|
O zdrowiu świń w Licheniu po raz drugi
|
|
KONKURS
|
|
12
|
Prezentujemy Laureatów Ogólnopolskiego Konkursu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej Roku, VII edycja 2010 r.
|
|
EKONOMIA
|
|
20
|
Oczekiwać czy działać?
|
M. Kozera
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
22
|
Ciągły wzrost produkcji wieprzowiny w Brazylii tłum. z Pig International
|
M. Clements
|
WYWIAD
|
|
24
|
Świadectwa i fundusz promocji – to boli rolników
|
|
HODOWLA
|
|
26
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
29
|
Stare rasy świń w Europie – Berkshire
|
K. Szulc
|
REPORTAŻ
|
|
28
|
W łódzkim POLSUS trzyma się mocno
|
T. Kodłubański
|
ROZRÓD
|
|
31
|
Czynniki ograniczające uzyskiwanie optymalnych efektów produkcyjnych
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
|
38
|
Efektywność preparatów enzymatycznych w żywieniu świń cz. 1
|
K. Lipiński
|
43
|
Znaczenie rozdrobnienia surowców paszowych
|
M. Soszka
|
48
|
Tradycyjne polskie zioła dobre także dla świń
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
54
|
Nieodpowiednie żywienie podczas ciąży przyczyną mało licznych miotów
|
P. Bieliński
|
TECHNIKA
|
|
56
|
Biogaz w sektorze produkcji trzody chlewnej – doświadczenie duńskie
|
L. Baadstorp
|
62
|
Urządzenia do pojenia w chlewni
|
R. Szulc
|
WETERYNARIA
|
|
70
|
Wygryzanie sromu u loch prośnych w chowie grupowym
|
|
72
|
Repetytorium z antybiotykoterapii cz. 1
|
M. Pomorska-Mól
|
75
|
Chroniczna postać pleuropneumonii świń – choroba niełatwa do rozpoznania klinicznego
|
Z. Pejsak
|
Dodatkowe artykuły dla lekarzy wet.
|
|
90
|
Zoonozy – historia, skutki zdrowotne i ekonomiczne
|
Z. Gliński, K. Kostro
|
|
|
|
|