Cynk w żywieniu trzody chlewnej – zagrożenie czy konieczność?
Co decyduje o opłacalności tuczu
Cirkowirus świń PCV2
EKONOMIA
|
12
|
Integracja pionowa kontra chów nakładczy – ewolucja czy regres idei?
|
M. Kozera-Kowalska
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
16
|
Najczęstsze choroby świń w Chinach
|
|
WYDARZENIA
|
18
|
Poznaliśmy zwycięzców 12. edycji konkursu „Hodowca Roku”
|
|
HODOWLA
|
20
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, A. Hammermeister
|
ROZRÓD
|
23
|
Produkcja nasienia knurów na fermach
|
M. Gasiński
|
26
|
Kilka słów o inseminacji i nie tylko…
|
P. Włódarczak
|
ŻYWIENIE
|
30
|
Zapotrzebowanie prosiąt na składniki pokarmowe
|
K. Lipiński
|
35
|
Cynk w żywieniu trzody chlewnej – zagrożenie czy konieczność?
|
P. Nowak, S. Michalski
|
39
|
Najnowsze osiągnięcia w zarządzaniu ryzykiem zanieczyszczenia mikotoksynami
|
V. Starkl, P. Kędzia
|
42
|
Mikotoksyny w paszach
|
K. Sieradzki
|
45
|
Co decyduje o opłacalności tuczu
|
M. Soszka
|
50
|
VevoVitall® obniża koszty żywienia trzody chlewnej
|
|
REPORTAŻ
|
58
|
Od pola do stołu
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
60
|
Płyty warstwowe dla agrobudownictwa
|
W. Bieda
|
66
|
Mieszanie i separacja gnojowicy
|
W. Wardal
|
WETERYNARIA
|
70
|
Jak skutecznie i stosunkowo tanio monitorować sytuację zdrowotną w populacji świń
|
Z. Pejsak
|
73
|
Cirkowirus świń PCV2
|
P. Wróbel
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
19, 52
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
53
|
ZE ŚWIATA
|
|
77
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|