Magazyn "Trzoda chlewna", w numerze 2/2012 między innymi:
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
68
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
69
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Nerki wieprzowe w sosie
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Ale to już było i nie wróci więcej...
|
M. Kozera
|
16
|
Opłacalność produkcji trzody chlewnej w cyklu zamkniętym
|
D. Knecht, S. Środoń
|
PRAWO
|
|
20
|
Rękojmia za wady fizyczne trzody chlewnej
|
A. Pilch-Wojcieszek
|
HODOWLA
|
|
23
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
26
|
Stare rasy świń w Europie – Deutsches Sattelschwein
|
K. Szulc
|
WYDARZENIA
|
|
27
|
Znamy Hodowcę Roku 2011
|
|
28
|
Kukurydza w produkcji biogazu
|
|
ROZRÓD
|
|
30
|
Czynniki wpływające na jakość nasienia knurów – cz.1
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
|
34
|
Żelazo w żywieniu świń
|
P. Bieliński
|
38
|
Śruta poekstrakcyjna i makuch rzepakowy w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
42
|
Tryptofan: kluczowy składnik pokarmowy dla prosiąt
|
|
45
|
Zboża w żywieniu świń – proso
|
M. Kasprowicz – Potocka
|
48
|
Zakwaszacze w żywieniu świń
|
M. Soszka, J. Pasternak
|
TECHNIKA
|
|
54
|
Zarys specyficznych rozwiązań architektonicznych budynków chlewni – cz. 8
|
R. Hübner
|
60
|
Usuwanie i utylizacja obornika z chlewni
|
L. Nawrocki
|
64
|
Europejscy producenci trzody wykorzystują gnojowicę w celu zmniejszenia kosztów ogrzewania (tłum. z Pig International)
|
R. Abbott
|
WETERYNARIA
|
|
71
|
Kolibakteriozy świń
|
K. Kotowski
|
74
|
Apteczka na fermie?
|
P. Kołodziejczyk
|
77
|
Leptospiroza świń – możliwości uwalniania stada od choroby
|
Z. Pejsak
|
81
|
Repetytorium z antybiotykoterapii cz. 7
|
M. Pomorska-Mól
|