Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

cenyrolnicze

zuromin

polnet

 

 

Przegląd technik ogrzewania chlewni

Nie lekceważmy kaszlu w chlewni

Jak zachęcić prosięta do pobrania paszy?

 

 

5

NOTOWANIA

 

7

Z KRAJU

 

10

KONTAKT Z CZYTELNIKIEM

 

31, 64

WOKÓŁ ŚWINI

 

38

ZE ŚWIATA

 

77

O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO

 

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

11

Idealne połączenie

R. Chojnacka

KONKURS

12

Prezentujemy Laureatów Ogólnopolskiego Konkursu

 

EKONOMIA

16

Huston/Bruksela – mamy problem?...

M. Kozera-Kowalska

WYDARZENIA

20

Dodatki paszowe pozwalają obniżyć koszty produkcji świń

 

22

Jakość i opłacalność produkcji mięsa i jaj

 

25

POLAGRA-PREMIERY – strefa innowacji i licznych koncepcji

 

26

Konferencja w Pawłowicach

 

HODOWLA

28

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS

T. Blicharski, M. Marciniak

ORGANIZACJA PRODUKCJI

32

Rewolucja w szkolnym sklepiku …

M. Gasiński

35

Kreatywna ferma

P. Włódarczak

ŻYWIENIE

40

Możliwości pokrycia potrzeb energetycznych prosiąt – tłuszcz

K. Lipiński

44

Jak zachęcić prosięta do pobrania paszy

M. Kasprowicz-Potocka

49

Kukurydza – coraz popularniejszy komponent paszowy dla trzody

M. Soszka

55

Plazma krwi jako alternatywa dla antybiotyków w paszy dla świń

 

TECHNIKA

58

Przegląd technik ogrzewania chlewni

Z. Domagalski

WETERYNARIA

65

Metabolizm i detoksyfikacja mikotoksyn fuzaryjnych u świń

Z. Pejsak

70

Różyca świń

P. Wróbel

74

Nie lekceważmy kaszlu w chlewni

P. Kołodziejczyk

Bieżący numer

Sklepik internetowy