5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
19
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
63
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Zestaw obiadowy na koniec lata
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Kredytowy zawrót głowy, czyli o kredycie i nie tylko – cz.2
|
M. Kozera
|
GRUPY PRODUCENCKIE
|
|
18
|
W grupie zawsze bezpieczniej
|
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
20
|
Trendy kształtujące światową produkcję wieprzowiny
|
|
WYDARZENIA
|
|
23
|
X Pałucka Wystawa Trzody Chlewnej w Żninie
|
S. Czerwińska
|
25
|
Święto Soi w przededniu zbiorów
|
|
26
|
Na zakupach w Austrii
|
M. Marczak
|
HODOWLA
|
|
31
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
30
|
Wyniki w tuczu zależą od wielu czynników
|
M. Gasiński, M. Porowski
|
34
|
Kiszone ziarno kukurydzy w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
38
|
Strączkowe i motylkowe w żywieniu świń – soczewica, fasola i lędźwian
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
44
|
Jak obniżyć koszty tuczu przy wysokich cenach zbóż i śruty sojowej
|
K. Serwa
|
48
|
Od dawki wyliczonej do strawionej cz. 2
|
M. Soszka
|
54
|
Dla prosiąt ssących pasza prosta czy złożona?
|
A. Konarkowski
|
59
|
Znaczenie oligosacharydów w żywieniu świń
|
P. Bieliński
|
TECHNIKA
|
|
67
|
Wiązary i kratownice drewniane
|
R. Pleskot
|
72
|
Nowe rozwiązania: kojec dla loch karmiących i zbiornik żywienia płynnego
|
|
74
|
Zagospodarowanie gnojowicy
|
Z. Ginalski
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
|
79
|
Zwalczanie gryzoni w gospodarstwie
|
A. Urbaniak
|
WETERYNARIA
|
|
84
|
Zmiany patologiczne w obrębie racic u stada podstawowego cz. 2
|
P. Wróbel
|
89
|
Relacja z Kongresu IPVS w Korei Południowej cz. 2
|
K. Wierzchosławski
|
91
|
Badanie nasienia i elementy użytkowania rozpłodowego knura
|
A. Szczotka
|
95
|
Cirkowirozy świń
|
Z. Pejsak
|
DODATKOWE ARTYKUŁY W NAKŁADZIE DLA LEKARZY WETERYNARII
|
|
101
|
O zdrowiu świń i nie tylko
|
|