- Jak i czym rozdrabniać surowce paszowe
- Programy komputerowe do zarządzania stadem
- Czynniki zakaźne wpływające na obniżoną liczbę prosiąt w miocie cz. 2 PRRSV
9
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
20
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
51
|
ZE ŚWIATA
|
|
90
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Z mortadelą roli głównej
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Biurokracja – cokolwiek to znaczy
|
M. Kozera
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
14
|
Chiny – duże perspektywy dla eksporterów wieprzowiny
|
M. Gasiński
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
16
|
Rola doradców i ich zadań w zarządzaniu produkcją
|
|
WYDARZENIA
|
|
19
|
SPACE 2014 – PLANETA HODOWLI
|
|
23
|
Feet First” po raz pierwszy w Polsce
|
|
24
|
Jubileusz Poldanor i Prime Food
|
|
26
|
WIPASZ jest nasz! Od dwudziestu lat!
|
|
HODOWLA
|
|
28
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ŻYWIENIE
|
|
32
|
Znaczenie witamin rozpuszczalnych w wodzie w żywieniu świń cz. 1
|
K. Lipiński
|
36
|
Sposoby na mikotoksyny cz. 1
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
44
|
Jak i czym rozdrabniać surowce paszowe
|
M. Soszka
|
50
|
Zamieszanie wokół plazmy krwi
|
|
REPORTAŻ
|
|
52
|
Wean to finish” – od odsadzania do końca tuczu na jednej fermie
|
|
54
|
Australijska opowieść cz. 2 Świnie na Antypodach
|
P. Włódarczak
|
59
|
Nowoczesna chlewnia na 500 loch
|
|
TECHNIKA
|
|
60
|
Podłogi szczelinowe i rusztowe dla świń w chlewniach bezściółkowych
|
R. Pleskot
|
65
|
Magazyny i silosy zbożowe
|
E. Mulica, E. Hutnik
|
70
|
Programy komputerowe do zarządzania stadem
|
L. Tupalski
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
|
74
|
Jak zwalczać muchy w chlewni
|
S. Ignatowicz
|
WETERYNARIA
|
|
77
|
Jak precyzyjnie sterować terminem owulacji
|
Z. Pejsak
|
84
|
Linia obrony przeciw ASF i innymi zakażeniami świń
|
P. Kołodziejczyk
|
87
|
Czynniki zakaźne wpływające na obniżoną liczbę prosiąt w miocie cz. 2 PRRSV
|
P. Wróbel
|