5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
70
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
81
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Sosy do mięs podawanych na zimno
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Ile mieć, żeby godnie żyć?
|
M. Kozera
|
WYDARZENIA
|
|
16
|
Zagrożenie dla sektora trzody chlewnej ze strony ASF
|
T. Blicharski
|
20
|
Konferencja Alltech Mycotoxin Management Blitz
|
|
HODOWLA
|
|
21
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
24
|
Praktyczne i finansowe względy przemawiające za prowadzeniem własnej produkcji zwierząt stada podstawowego
|
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
26
|
Fermowe rewolucje – cd.
|
P. Włódarczak
|
ROZRÓD
|
|
30
|
Wybrane elementy wspomagające rozród
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
|
34
|
Efektywność wybranych dodatków paszowych w żywieniu loch cz. 2
|
K. Lipiński
|
41
|
Trufle – świnie –kuchnia francuska
|
K. Olczak, C. Klocek
|
44
|
Substancje antybakteryjne w żywieniu świń
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
52
|
Obróbka nasion roślin motylkowych i oleistych w gospodarstwie
|
M. Soszka
|
59
|
Wartość pokarmowa ziarna owsa oplewionego, łuskanego i nagiego w żywieniu świń
|
W. Bieli i wsp.
|
62
|
Żywienie loch w celu osiągnięcia wysokiej wydajności
|
|
64
|
Prosięta po odsadzeniu potrzebują energię w paszy i wodę
|
A. Konarkowski
|
67
|
Hodowcy świń zaniepokojeni problemem mykotoksyn w paszach
|
R. Borutova, O. Averkieva
|
REPORTAŻ
|
|
71
|
Najlepsze duńskie wzorce są do osiągnięcia
|
|
TECHNIKA
|
|
74
|
Ogrodzenie zagrody wiejskiej
|
E. Teleśnicka
|
79
|
Płyty warstwowe w budownictwie inwentarskim ze szczególnym uwzględnieniem chlewni
|
M. Majchrzak
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
|
82
|
Zwalczanie much w chlewniach i innych obiektach inwentarskich
|
S. Ignatowicz
|
WETERYNARIA
|
|
86
|
Rola lekarza weterynarii w ochronie zdrowia i produkcji świń
|
Z. Pejsak
|
92
|
Przepukliny u trzody chlewnej – jak unikać problemu?
|
P. Kołodziejczyk
|
96
|
O zdrowiu świń i nie tylko
|
|
97
|
Pleuropneumonia świń
|
P. Wróbel
|
101
|
Hormony i ekonomia
|
K. Sieradzki
|
Artykuły w „TRZODZIE CHLEWNEJ” dla lekarzy weterynarii
|
|
106
|
Nowe spojrzenie na znaczenie żelaza w nowoczesnej produkcji trzody chlewnej
|
W. Korczyński
|
|
|
|
|
|
|
|