Skróty wybranych artykułów z Trzody Chlewnej nr 01/2013
- Przepukliny u świń
- Jak zapewnić lepszy start prosiętom
- Produkcja świń w Hiszpanii
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
41
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
54
|
ZE ŚWIATA
|
|
81
|
O zdrowiu świń i nie tylko
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Karkówka na dwa sposoby
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Stałość i zmienność procesów gospodarczych
|
M. Kozera
|
GRUPY PRODUCENCKIE
|
|
15
|
Silna grupa z Koźmina Wielkopolskiego
|
A. Konarkowski
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
17
|
Produkcja świń w Hiszpanii – integracja oraz wykorzystywanie osiągnięć naukowych – czynniki determinujące rozwój branży
|
Z. Pejsak
|
HODOWLA
|
|
22
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
WYDARZENIA
|
|
25
|
O spadku pogłowia i problemach ferm trzodowych
|
|
27
|
Na Śląsku o świni
|
A. Walasek
|
28
|
Kolczyki z nowej fabryki
|
M. Kubiatowicz
|
ŻYWIENIE
|
|
29
|
Fosfor w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
36
|
Nasiona roślin strączkowych w żywieniu świń – łubin wąskolistny
|
M. Kasprowicz-Potocka i wsp.
|
42
|
Wybrane elementy prawidłowego żywienia loszek i loch
|
M. Gasiński
|
46
|
Jak zapewnić lepszy start prosiętom
|
M. Soszka
|
REPORTAŻ
|
|
56
|
Amerykański farmer – ABC rozrodu cz. 1
|
P. Włódarczak
|
60
|
Nowe chlewnie w Smolicach
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
|
64
|
Pomocnicze maszyny i urządzenia w gospodarstwie
|
R. Pleskot
|
70
|
Debiut wyposażenia chlewni najnowszej generacji na targach SPACE i EUROTIER
|
|
HIGIENA
|
|
71
|
Korzyści wynikające z zastosowania systemu „całe pomieszczenie pełne – całe pomieszczenie puste”
|
A. Konarkowski
|
WETERYNARIA
|
|
73
|
Przepukliny u świń
|
P. Wróbel
|
77
|
Możliwość wykorzystania potencjału krajowych laboratoriów diagnostycznych – bakteriologia
|
P. Kołodziejczyk
|
ARTYKUŁY W „TRZODZIE CHLEWNEJ dla lekarzy weterynarii”
|
|
83
|
Charakterystyka niesterydowych leków przeciwzapalnych oraz ich zastosowanie u trzody chlewnej
|
M. Pomorska-Mól
|