Skróty wybranych artykułów z Trzody Chlewnej nr 12/2013
- Żyto w żywieniu świń
- Mikotoksyny Notatki z konferencji hyopatologicznej w Puławach cz. 5
- Zegarmistrzowska precyzja w porodówce
9
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
28
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
58
|
ZE ŚWIATA
|
|
89
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Ekscentryczne połączenie - wieprzowina z czekoladą
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Trudna przeszłość - jaka przyszłość?
|
M. Kozera
|
16
|
"Strategia." o niektórych warunkach niezbędnych do odbudowy i rozwoju produkcji warchlaków w Polsce
|
A. Konarkowski
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
21
|
Francuska spółdzielnia z ponad 70-letnią tradycją
|
G. Zając
|
WYDARZENIA
|
|
20
|
BIOMIN Info Days Poland
|
G. Zając
|
23
|
POLAGRA PREMIERY
|
|
HODOWLA
|
|
24
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ROZRÓD
|
|
29
|
Rozród - konfrontacja teorii i praktyki Cz. 3
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
|
32
|
Od dokarmiania po tucz
|
K. Chilomer
|
35
|
Żyto w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
42
|
Analiza chemiczna paszy podstawą prawidłowego żywienia świń - kiszonki
|
M. Kasprowicz- Potocka
|
48
|
Dodatki paszowe mogące zastąpić antybiotyki
|
|
50
|
Ekologia - czy to się opłaca?
|
M. Soszka
|
54
|
Co zrobić, by prosięta jadły więcej po odsadzaniu?
|
I Wellock
|
57
|
Technologia stojąca za jakością wody na twojej fermie
|
|
REPORTAŻ
|
|
59
|
Amerykański farmer: planowanie fermy czyli zabawa z kalkulatorem
|
P. Włódarczak
|
TECHNIKA
|
|
63
|
Niektóre metody ograniczania odorów w gospodarstwie
|
Z. Domagalski
|
68
|
Urządzenia do aplikacji leków
|
R. Pleskot
|
WETERYNARIA
|
|
72
|
Mikotoksyny
|
Z. Pejsak
|
79
|
Zegarmistrzowska precyzja w porodówce
|
P. Kołodziejczyk
|
82
|
Niemcy podają Danię jako przykład w ograniczeniu zużycia antybiotyków
|
|
84
|
Hormony w rozrodzie świń
|
P. Wróbel
|
|
|
|
|