- Enzymy paszowe - fitaza
- Pompy i mieszadła do gnojowicy
- Zasady i uwarunkowania umożliwiające obrót trzodą chlewną i mięsem z obszaru zakażonego i buforowego w odniesieniu do ASF
9
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
29
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
60
|
ZE ŚWIATA
|
|
89
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Policzki wieprzowe
|
R. Chojnacka
|
KONKURS
|
|
14
|
Prezentujemy Laureatów Ogólnopolskiego Konkursu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej Roku, IX edycja 2013 r.
|
|
EKONOMIA
|
|
22
|
Lekarstwo na kryzys?
|
M. Kozera
|
WYDARZENIA
|
|
30
|
Akademia Jęczmienia Hybrydowego
|
|
32
|
Konferencja „Afrykański pomór świń” w Puławach
|
|
34
|
Agrotech 2014
|
|
35
|
e-trzoda – portal producentów trzody chlewnej
|
|
HODOWLA
|
|
37
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
39
|
Rasa duroc poprawia smak wieprzowiny
|
|
ROZRÓD
|
|
36
|
Nie zawsze oszczędzanie przynosi oszczędności…
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
|
44
|
Znaczenie witamin w żywieniu świń – podstawowe pojęcia
|
K. Lipiński
|
50
|
Enzymy paszowe – fitaza
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
53
|
Rola włókna w paszy
|
M. Soszka
|
REPORTAŻ
|
|
56
|
Fińska branża trzodowa
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
|
61
|
Pompy i mieszadła do gnojowicy
|
R. Pleskot
|
66
|
Wentylacja służy także do usuwania wilgoci z chlewni
|
A. Konarkowski
|
WETERYNARIA
|
|
70
|
Zasady i uwarunkowania umożliwiające obrót trzodą chlewną i mięsem z obszaru zakażonego i buforowego w odniesieniu do ASF
|
Z. Pejsak
|
76
|
Możliwości ograniczania stosowania antybiotyków w produkcji świń (cz.1)
|
Z. Pejsak
|
84
|
Szczepionki – zasady doboru i stosowania
|
P. Wróbel
|
88
|
Epidemiczna biegunka świń (PEDV) na świecie
|
|
|
|
|
|
|