Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

cenyrolnicze

zuromin

polnet

poland banner

 
 
-

Znaczenie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach w żywieniu świń
- Transport trzody chlewnej
- Przypadki stanów zapalnych i zaniku sutków u prosiąt

 

9

NOTOWANIA

 

7

Z KRAJU

 

10

KONTAKT Z CZYTELNIKAMI

 

23

WOKÓŁ ŚWINI

 

74

ZE ŚWIATA

 

93

O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO

 

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

 

11

Atrakcyjny dodatek lub przekąska

R. Chojnacka

EKONOMIA

 

12

Lawina z niedźwiedziem w tle…

M. Kozera

PRODUKCJA NA ŚWIECIE

 

15

Wyzwania i możliwości w sektorze trzodowym

 

ORGANIZACJA PRODUKCJI

 

17

Świńskie manewry

P. Włódarczak

WYDARZENIA

 

20

X Poznańskie Forum Zootechniczno-Weterynaryjne

 

21

Skuteczna profilaktyka pozwala obniżyć koszty produkcji świń

 

HODOWLA

 

24

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS

T. Blicharski,
J. Ptak

ROZRÓD

 

28

Zacznij od podstaw!

M. Marczak,
P. Siejak

ŻYWIENIE

 

30

Znaczenie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach w żywieniu świń cz. 1

K. Lipiński

36

Najnowsze doniesienia potwierdzają ważną rolę witaminy D przy oproszeniu

A. Meuter

39

Enzymy contra węglowodany

M. Kasprowicz-Potocka

44

Rola włókna w paszy cd.

M. Soszka

50

Żywienie na mokro a jakość wieprzowiny

J. Więcek

52

Efekt zwiększonej suplementacji fosforu poprzez superdosing Quantum Blue: zwiększenie dostępności cynku i implikacje w żywieniu prosiąt     

C.L. Walk i in.

REPORTAŻ

 

54

Hodowla Pana Zbigniewa Pięty z Komorowa

M. Gasiński

57

Umowa – źródło regularnych, stałych przychodów

 

59

Kontynuując podróż po Finlandii

G. Zając

TECHNIKA

 

62

Transport trzody chlewnej

R. Pleskot

66

Okna i oświetlenie w chlewni

R. Szulc

70

Tucz na głębokiej ściółce

E. Mulica, E. Hutnik

73

Energooszczędność w chlewni

 

WETERYNARIA

 

76

Możliwości ograniczania stosowania antybiotyków w produkcji świń (cz.2)

Z. Pejsak

86

Czynniki niezakaźne wpływające na obniżoną liczbę prosiąt w miocie

P. Wróbel

90

Przypadki stanów zapalnych i zaniku sutków u prosiąt

P. Kołodziejczyk

 

 

     

Bieżący numer

Sklepik internetowy